Majoriteten föreslår klotterväggar

Majoriteten föreslår klotterväggar

Den rödgröna majoriteten i Eskilstuna Kommun föreslår nu att man ska införa särskilda klotterväggar där det ska vara tillåtet att klottra. Oppositionen, allianspartierna med oppositionsledaren Jari Puustinen i spetsen är kritisk.

Eskilstuna Kommun har hittills haft en nolltolerans mot klotter. Man har haft en ambition att allt klotter på kommunens fastigheter ska vara klottersanerade inom 24 timmar. Enligt miljöpartisten Magnus Johansson har det största problemet varit att det inte hjälper, när privata fastigheter har kvar sitt klotter. Han vill nu utöka 24-timmars-regeln genom att samverka med Trafikverket och de privata fastighetsägarna.  Oppositionsledaren, Jari Puustinen (M), har inget emot det, men hävdar att kommunen misslyckats totalt med sin 24-timmars-ambition: – ”Det är ju lätt för vilken medborgare som helst att gå ner och titta i tex Stadsparken hur parkbänkarna ser ut. Någon 24-timmarssanering har aldrig ägt rum. Vi borde ju börja i den änden, att införa det fullt ut, gärna i samverkan med andra fastighetsägare. Men klotterväggar är fel väg. Klotter är skadegörelse och olagligt.”

Share