Sörmland näst värst på våldsbrotts-lista

Sörmland näst värst på våldsbrotts-lista

I glesbygdslänen Jämtland, Norrbotten och Värmland är ökningen störst, i Jämtland 76 procent, skriver Dagens Nyheter.
– Det är en mycket intressant trend, för generellt har vi haft en positiv utveckling i Sverige där våldet minskar. Resultatet kan visa på att polisen blivit bättre på att uppmärksamma våldsbrott i de här länen, men också att det tagit längre tid för våldsminskningen att slå igenom där, säger Sven Granath, till DN.

I DN:s granskning hamnar Sörmland på femte plats vad gäller ökningen av våldsbrott procentuellt sett (64 procent). Samtidigt hamnar man på andra plats när det gäller antalet anmälda våldsbrott per 100 000 invånare. Bara Stockholm har fler anmälda brott. Brotten innefattar bland annat rån, våldtäkt, misshandel och mord.

Share