sexåring påkörd i Myrtorp

Vid lunchtid uppges en sexårigt barn blivit påkörd av en bil i Myrtorp.

Runt 11.40 skall larmen inkommit till SOS Alarm. De första uppgifterna från platsen säger att ett sexårigt barn skall ha blivit påkörd av en personbil. Händelsen skedde på Stavangergatan i Myrtorp. Barnet uppges vara vid medvetandet men blod kommer från ansiktet. Incidenten skall skett efter barnet åkt pulka i en mindre backe, pojken ska ha åkt pulka nedför en mindre backe och ut på gatan mitt framför bilen.
Det hände vid ett vändplan. När föraren kör ut från området kom en pulka framför honom. Det har inte varit någon hastighet att tala om, säger Urban Nordqvist, länsvakthavande befäl vid Eskilstunapolisen under eftermiddagen.

Vårdas i Solna
Senare på eftermiddagen fördes 6-åringen till Astrid Lindgrens barnsjukhus på Karolinska universitetssjukhuset i Solna utanför Stockholm. Enligt Mälarsjukhuset vid 17-tiden på lördagen är pojken svårt skadad men under behandling och läget uppges vara stabilt.
Alla anhöriga är underrättade.

(uppdaterad 22.20)

Share