Sveriges bästa inspiratör finns i Eskilstuna

Pär Eriksson, kommundirektör i Eskilstuna kommun har tilldelats ytterligare en utmärkelse. Denna gång är det utmärkelsen ” Influencer of the Year” vid Strategi Torget, en årlig sammankomst för beslutsfattare inom kommunal verksamhet.

Pär Eriksson tilldelas priset för sitt arbete med ledarskapsutveckling, medarbetarskapsfrågor och för sitt resultat- och processorienterade driv. Nominerade till priset var förutom Pär även Anette Henriksson, kommundirektör i Lunds kommun, Kristina Sundin Jonsson, kommunchef i Skellefteå kommun samt Staffan Ingvarsson, bitr. stadsdirektör i Stockholm stad.
— För mig är det personliga mötet A och O. Jag har verkat för att vi i kommunen ska ha det personliga mötet i fokus i allt vi gör. Samtidigt har jag arbetat målmedvetet för att stärka den gemensamma koncernkänslan. Utmärkelsen visar att andra kommuner nu inspireras av vårt arbete, säger Pär Eriksson.

Management Events organiserar årligen Strategi Torget för olika branscher. Forumet för kommuner leds av Lena Dahlstedt, stadsdirektör i Nacka kommun. Forumet har efter research nominerat de personer som de ser som visionärer, pionjärer och/eller starkt har influerat Sveriges kommuner ett positivt sätt. Syftet med priset är att lyfta fram personer som gjort en betydande insats.

Även förra året var Eskilstuna nominerat, då genom Tommy Malm, ekonomidirektör. Priset gick då till Björn Eklundh, kommundirektör i Upplands Väsby.
— Det är hedersamt bara att bli uppmärksammad genom själva nomineringen och det är med stor ödmjukhet och stolthet som jag tar emot priset och ett kvitto att vi är på rätt väg i Eskilstuna, menar Pär Eriksson.

StrategiTorget samlar varje år beslutsfattare från olika sektorers ledande organisationer kring aktuella ämnen och framtida trender.

Share