Guif krossade Rimbo

Guif krossade Rimbo

Eskilstuna Guif gästades idag av Rimbo i Sporthallen. Det blev en enkel historia för Eskilstunakillarna som vann med 40-22 (20-11) inför 1346 åskådare. Bästa målskytt i hemmalaget var Daniel Pettersson med åtta mål.

Det är en jämn inledning första tio minuterna av den första halvleken. Rimbo är effektiva, likt hemmalaget. Båda lagen spelar fysiskt och spelar även smart framåt som bakåt. Efter 8.26 in i den första halvleken står det 5-5 mellan lagen, men efter det så har hemmalaget en bra period och kan dra ifrån till 10-5. Därefter tar gästerna en time out, som inte ger någon större framgång. Efter trettio spelade minuter i Eskilstuna Sporthall leder Eskilstuna Guif med betryggande 20-10 och man har skaffat sig ett bra utgångsläge till den andra halvleken.

I den andra akten fortsätter Eskilstuna Guif smita ifrån gästerna i matchen. Guif-tränaren Kristjan Andrésson luftar bland annat Daniel Ekman och Fredrik Gustavsson som gör bra i från sig mot Rimbo. Rimbo gör bra ifrån sig, i sina mått mätt och kan blixtra till med oväntade saker. I Guiflägret sticker Fredrik Gustavsson ut lite extra, Fredrik som är född 1995 briljerar på kanten och gör många fina mål under den sista halvleken av matchen. 40.35 visas Rimbos Rödin ut för den tredje gången i matchen och därmed ådrar han sig ett rött kort. Trots att Guif vilar stjärnspelare som Mathias Tholin, så kan man till slut vinna matchen med 40-22 och det blev tämligen komfortabelt för den nyblivna seriefyran.

Målskyttar Eskilstuna Guif:
Daniel Pettersson 8 mål, Fredrik Gustavsson 6, Helge Freiman 5, Viktor Östlund 5, Heimir Oli Heimisson 4, Richard Åkerman 3, Emil Andersson 2, Richard Blank 2, Daniel Ekman 2, Jesper Lingren 2, Alexander Stenbäcken 1.

Share