Lika för Guif i Malmö

Lika för Guif i Malmö

Eskilstuna Guif begav sig ner till Skåne och Malmö för att gästa HK Malmö i Elitseriens tjugoandra omgång. Gästerna från Eskilstuna kunde får med sig en poäng efter en tuff batalj som slutade 29-29.

Tidigare under säsongen har Skåningarna och sörmlänningarna möts en gång tidigare. Den matchen slutade 33-23 till Eskilstuna Guif på hemmaplan i Eskilstuna Sporthall. I dagens akt som utspelade sig i Baltiska hallen i Malmö fick vi se en jämn kamp mellan seriesexan och seriefyran. En som imponerar hos Eskilstunalaget är Mathias Tholin som är ständigt ett hot mot Malmös försvar. Dock skall inte hemmalaget Malmös offensiv glömmas. Man är effektiva och är alltid lite före Guif i den första halvleken. Efter trettio jämna minuter så är det en knapp ledning för hemmalaget HK Malmö med 15-14 i Baltiska Hallen inför en hemmapublik som naturligtvis är tillfreds med resultatet.

I den andra halvleken kommer Guif ut starkt och kan vända på steken, till en knappledning, men vid en utvisning av Mathias Tholin i inledningen kunde Malmö åter vända tillbaka matchen. Lagen följer sig samman och det skiljer 1-2 mål mellan lagen enda till den fyrtiotredje minuten då Malmö drar ifrån i matchen och med fjorton minuter kvar leder man med 24-20. Men än var det inte över i Malmö. Guif jobbar sig tillbaka i matchen och har endast ett måls underläge med tio minuter återstående av matchen. Med sju minuter kvar så har Guif vänt på steken, man leder med 26-27. Matchen i Malmö är oerhört svängig och man stod en spännande avslutning tillmötes. Det är uddamålet som skiljer lagen tills Malmö kvitterar med två minuter kvar. I slutskedet av matchen tar Malmö ledningen med 29-28, men det såg tufft ut för Guif att kunna kvittera. Men med sekunderna kvitterar Guif. 29-29 blir slutresultatet.

Målskyttar Eskilstuna Guif:
Daniel Pettersson 8 mål, Viktor Östlund 6, Helge Freiman 5, Mathias Tholin 3, Daniel Ekman 2, Heimir Oli Heimisson 2, Richard Åkerman 2, Alexander Stenbäcken 1.

Share