Minnesgåva avtäckt på Elite Stadshotell

Minnesgåva avtäckt på Elite Stadshotell

Stattbranden 25 februari år 2009 satte sorg och ilska i Eskilstunabornas hjärtan men blev samtidigt en symbol för att ta ställning mot kriminaliteten. Idag avtäcktes en minnesgåva på stadshotellet.
— Många är glada och tacksamma att det blev ett hotell igen, säger kommunstyrelsens ordförande Jimmy Jansson.

Branden drabbade oss nästan personligen och blev ett trauma. Statt har en särskild plats i staden och varit del i våra liv. Branden blev också en vändpunkt och en symbol mot den organiserade brottsligheten och skapade en speciell sammanhållning hos eskilstunaborna.

I samband med invigningen 7 september 2012 överlämnade Eskilstuna kommun, som en minnesgåva, en text som påminner om Statts betydelse för Eskilstunaborna. Minnesgåvan är nu monterad i entrén på hotellet.

Idag, onsdag 5 februari avtäcktes minnesgåvan från Eskilstuna kommun och på plats var kommunstyrelsens ordförande, Jimmy Jansson, fastighetsägaren Bengt Olofsson och Annica Åkerblad, platschef Elite Stadshotellet.

Share