Slottskolan anordna sin egna olympiad

För tredje året i rad anordnade Slottsskolan OS. Det hela började som ett projekt inför sommar OS i London 2012. Inför ett OS arbetar hela skolan med förberedelser. Varje klass representerar ett land som man tar reda på fakta kring. På idrotten arbetar man med värderingsövningar; vad innebär fair play, att visa hänsyn och om att kunna ta en förlust respektive en vinst. Skolan tar också reda på så mycket som möjligt om själva OS: Hur startade det?  Vad tävlar man i?

På Slottsskolan ser man OS som ett utmärkt tillfälle att jobba ämnesövergripande med inriktning på ett flertal kunskapsmål i bland annat historia, geografi, samhällskunskap, idrott, bild engelska svenska och matematik.

Olympiaden hade flertalet olika grenar genom bland annat  skridskorace, sparkrace, längdskidåkning, snöfotboll, bandy, curling, kasta prick med snöbollar, pulka och bob race. Alternativa aktiviteter på barmark fanns istället idag istället för de grenar som krävde snö.

Under dagen var det upp mot 400 ungdomar och barn som deltog i olympiaden.

Share