Bluffmakare på Tradera – Flera drabbade

Bluffmakare på Tradera – Flera drabbade

Handlar du på Tradera? Var försiktig – den populära sajten har återigen drabbats av bluffmakare. Det var under onsdagen som flera Eskilstunabor fick ta emot samtal från en användare på Tradera som berättade att hans konto blivit kapat.

Viktor 28 år från Eskilstuna berättade för Eskilstunanytt hur det hela gick till.
–  Det började med ett samtal från en person i Västerås, som berättade att hans konto var kapat och att det hade sålts saker från kontot. Det visade sig att jag var en budgivare utan min vetskap, och det var ren tur att han ringde mig, säger Viktor.

För när Viktor gick in på sitt konto för att titta att allt såg rätt ut visade det sig att kaparen även köpt flera saker via Viktors konto, bland annat 8 stycken Sagan om Ringen filmer för 4000 kronor styck.

Försökte han sälja något från ditt konto?
–  Ja, 4 stycken Rolexklockor för 30 000 kronor, då försökte jag få kontakt med Tradera för att ta bort mitt konto, utan att lyckas, fortsätter Viktor.

Tradera vill inte kännas vid problemet när Eskilstunanytt söker upp presschefen som skickar oss vidare till Säkerhetschefen. Efter en stund svarar Tradera på våra frågor om säkerheten.
– Vi tar alltid bort eventuella bud och avslutar eventuella annonser som lagts upp ifrån kontot. Om det skett försäljningar som kaparen stått för så varnar vi även eventuella köpare och rekommenderar att de inte genomför affären. Detta sker i de flesta fall via epost. Vi stänger också alltid ner det kapade kontot så att det inte går att använda till dess att den riktiga ägaren får tillgång till kontot igen, säger Emil på Tradera.

När vi frågar Viktor om han kommer att använda Tradera igen, svarar han bestämt
– Bra att dom stänger ner mitt konto, jag tänker aldrig mer använda Tradera, avslutar Viktor.

 

Share