Vasaloppet kan ställas in – Läget är kritiskt, säger Anders Selling

Under onsdagen har arrangören för Vasaloppet haft en pressträff med anledning av det milda vädret som råder i dalarna. Arrangör försöker rädda tävlingen som riskerar att ställas in. Men det är inte bristen på snö som är problemet, säger tävlingens vd Anders Selling.

De stora problemområdena finns vid starten i Berga by och på myrarna vid Evertsberg, men just nu kommer även stafettvasan att avgöras som planerat på fredagen.
– Glider man utanför spårbredden sjunker man ner. Vatten sipprar upp underifrån och när det är mjukt kommer vi inte fram med våra maskiner, säger han i en presskonferens i SVT Play.

– Just nu jobbar man hårt på att försöka lösa problemet med vattnet. Vi måste få bort det. Vi vill absolut inte ha en situation där åkare får vada fram på skidorna. Man får räkna med att det blir blött lite här och var. Men ett vasalopp ska det bli, fortsätter Anders Selling.

62 tävlande från Eskilstuna i årets Vasaloppet som avgörs i helgen.

 

Share