Kommunen inför märkningen ”Cykelsmart arbetsplats”

Lagom till att cykelsäsongen drar igång så startar nu kommunen sitt nya projekt Cykelsmart arbetsplats. Projektet riktar sig till alla som vill visa att just deras arbetsplats tar cykeln på allvar. De arbetsplatser som uppnår ett antal kriterier kopplat till cykelparkering, tillgång på tjänstecyklar och cykelfrämjande arbete får utmärkelsen ”Cykelsmart arbetsplats”. Utmärkelsen ges i tre nivåer – en, två eller tre stjärnor. I september utser dessutom en jury de tre bästa cykelarbetsplatserna i Eskilstuna.
– Vi vill lyfta fram och synliggöra de arbetsplatser i Eskilstuna som jobbar bra med cykelfrågor. Ofta handlar det om billiga och enkla åtgärder som kan ge stora vinster i form av friskare personal när fler tar cykeln i eller till jobbet säger Olov Åslund som är projektledare för Cykelsmart arbetsplats.

Projektet vänder sig till både privata och offentliga arbetsplatser. De som får utmärkelsen får en fin emaljskylt som kan sättas upp inomhus eller utomhus för att visa att man är en cykelinriktad arbetsplats. De som blir utsedda till den bästa cykelarbetsplatsen i Eskilstuna kommer dessutom att uppmärksammas stort under årets mobilitetsvecka i september.
– Att bli utsedd till en cykelsmart arbetsplats tror vi kan vara attraktivt för att profilera sig som en modern och attraktiv arbetsgivare. Har man några frågor är det bara att höra av sig till oss, fortsätter Olov.

Share