Henderson imponera i SM-finalen

Henderson imponera i SM-finalen

Eskilstunabon Daniel Hendersons succésäsong fortsätter i isracingen, idag körde han till sig en femteplats i SM-finalen.

Daniel inledde tävlingen på bästa möjliga sätt, tre raka heatsegrar och när tävlingen kommit halvvägs kunde publiken på Studenternas i Uppsala se en Eskilstunabo i ledningen. Men sista halvan, gick det dessvärre lite knackigare för 23-åringen som inte hade flytet på sin sida. I det fjärde heatet han ställde upp i fick han se sig besegrad av SM-mästaren Stefan Svensson och även i sitt femte heat blev han utesluten efter en omdiskuterad situation.

Efter att grundtävlingen summerades landade Henderson på elva inkörda poäng, lika många som Per-Olof ”Posa” Serenius, Ove Ledström och Jimmy Olsén. Vilket innebar att ett skiljeheat skulle få fram vem som skulle bli tvåa, trea, fyra och femma. I det avgörande skiljeheatet får Daniel en drömstart och kan leda över sina konkurrenter, vilket skulle innebära en silverpeng. Men så blev dessvärre inte fallet. Daniel gick istället omkull och får denna gång stoltsera med en femteplats i sin första SM-final.

Resultat, SM-final Uppsala:
1. Stefan Svensson, 14 poäng
2. Per-Olof Serenius, 11+3 poäng
3. Ove Ledström, 11+2 poäng
4. Jimmy Olsén, 11 poäng
5. Daniel Henderson, 11 poäng
6. Per-Anders Lindström, 10 poäng
7. Fredrik Olsson, 9 poäng
8. Johan Lundkvist, 8 poäng
9. Tommy Flyktman, 8 poäng
10. Niclas Kallin Svensson, 6 poäng
11. Andreas Bergström, 5 poäng
12. Joakim Söderström, 5 poäng
13.Ulf Ledström,  4 poäng
14. Daniel Isaksen, 4 poäng
15. Mikael Flodin,  3 poäng
16. Rickhard Edlund, 0 poäng

Banreserver:
17. Conny Fastesson, 0 poäng.
18. Michael Jarl, 0 poäng.

Share