Kommunen drar Ringkvists tillstånd till högre instans

Mångsysslaren Håkan Ringkvists tvister med Eskilstuna Kommun fortsätter. Ringkvist driver bland mycket annat en restaurang vid Mälarbadens Golfklubb samt en cateringverksamhet. Efter att Ringkvists cateringbolag förra vintern serverade alkohol till ett, som han ansåg, slutet sällskap på en fest arrangerad av det lokala partiet Join The Parti där Ringkvist även är partiledare, blev han polisanmäld av kommunens alkoholinspektörer.

Kommunen beslutade senare att dra in Ringkvists serveringstillstånd, även på restaurangen vid golfbanan, med hänvisning till att företaget inte hade något fungerande kök där vid tiden för festen. Ringkvist överklagade i två instanser bland annat genom att golfbanor sällan är öppna på vintern och att cateringverksamheten hade tillgång till ett annat kök. Vid det senaste utslaget, i kammarrätten, vann Ringkvist mot kommunen. Enligt kammarrätten var det visserligen ett fel begånget men felet var inte tillräckligt allvarligt för att man skulle återkalla tillståndet, det hade räckt med en varning.

Men kommunen ger sig alltså inte, nu hoppas kommunen att få saken prövad i Högsta förvaltningsdomstolen. Det beslutet tog arbetsmarknads- och familjenämnden  under onsdagen 19 mars.  Det var dock en nämnd som inte var helt enig i sitt beslut, Kristdemokraterna och en av Moderaternas ledamöter reserverade sig mot beslutet att fortsätta bråka med Håkan Ringkvist.

Det återstår nu att se om kommunens vilja att dra in Ringkvists tillstånd går igenom denna gång.

Share