Guif semifinalklara efter nervig avslutning

Guif semifinalklara efter nervig avslutning

Eskilstuna Guif hade inför eftermiddagens match två segrar mot Redbergslid och vid en seger idag väntar semifinal. Och, javisst skulle det bli så. Guif kunde gå segrande ur en nervkittlande match med 25-24 efter att Helge Freiman avgjort matchen.

Det vet en jämn första halvlek som urartade sig i Eskilstuna Sporthall där gästande Redbergslid tog tempot från start. Men hemmalaget Guif jobbade sig in i matchen och lagen kunde följa varann halvleken ut. När hesa Fredrik ljöd efter trettio minuter i Sporthallen, hade Guif ledningen med 13-12 efter en magnifik första halvlek av Daniel Pettersson som hade show.

I den andra halvleken hade hemmalaget alla chanser för att punktera matchen. Men man tog inte den. Spelet var knackigt från hemmalaget och de 1724 åskådarna som var på plats idag fick uppleva en rysare. Med minuter kvar tar hemmalaget taktpinnen och en semifinalplats är ett faktum.

Målskyttar Eskilstuna Guif:
Daniel Pettersson 8 mål, Mathias Tholin 6, Helge Freiman 5, Rickard Åkerman 3, Viktor Östlund 3.

Målskyttar Redbergslid:
Linus Arnesson 7 mål, Tobias Johansson 7, Lars Bernhardsson 4, Tobias Östanbäck 3, Charlie Sjöstrand 3.

Share