Åtta mål av Johansson när Eskil besegra RP

Idag inleddes den andra kvalrundan till Allsvenskan för HK Eskil. Till motståndet stod RP Linköping i Eskilstuna Sporthall och hemmalaget kunde inkassera en viktig seger med 31-28 efter sextio spelade minuter.

I den första halvleken så var det gästerna från Östergötland som tog taktpinnen från start. I halvtidsvilan kunde man ha en ledning med 13-15. Men de 236 åskådarna i Eskilstuna Sporthall skulle få se ett HK Eskil med Mikael Johansson i spetsen som la i en extra växel. I den andra halvleken vänder Eskil på steken och när slutsignalen ljuder så vann man med 31-28.

I och med dagens seger så leder Eskil med 1-0 i matcher, i bäst av 3-serien mot Linköpingslaget.

Målskyttar i Eskil:
Mikael Johansson 8 mål, Ludvig Öhrbom 5, Filip Kovacevic 5, Christian Knutsen 4, Anton Hellström 2, Simon Aulén 2, Gustav Ydrefors 2, Simon Norlin 1.

Share