Uniteds succé fortsätter


Eskilstuna Uniteds säsongsinledning i Damallsvenskan som nykomlingar har inneburit succé. Idag fortsatte man på det spåret när Mölndalslaget Jitex besegrades på Tunavallen inför 2432 åskådare.

Det var hemmalaget United som kom ut starkast på Tunavallens konstgräs och visade vilket lag som skulle föra matchbilden. Sagt och gjort så fortsatt man på den fina linjen, och kunde i den 27:e matchminuten få utdelning. Efter att Sara Thunebro skjutit ett skott mot Jitex-målvakten Jennifer Falk som hon lämnade retur på, så fanns Kamerunskan Gaëlle Enganamouit där och kunde sätta säkert in 1-0 till Eskilstunas fotbollsstolthet.

I den andra halvleken, fortsatte Eskilstuna United visa prov på en stark defensiv och hade stundtals svårt att skapa offensiva lägen. Men, sedan började det skapas fler offensiva målchanser men Falk stod bra till i Jitex-målet. I den 87:e minuten, så var det dags igen för hemmalaget. Sara Thunebro står för en vackert slagen hörna, som Vaila Barsley snyggt kan nicka in i mål och slutresultatet blev 2-0.

Share