Ny cykelkarta i Eskilstuna

Som en del i årets cykelkampanj så släpper kommunen en ny cykelkarta. Den gamla cykelkartan gjordes 2007 och har inte uppdaterats sedan dess så det finns många nya cykelvägar att upptäcka.
— Det är så klart kul med en ny, snygg cykelkarta att dela ut men den största nyheten är att vi nu har en bra digital cykelkarta, säger Olov Åslund som har samordnat arbetet med den nya cykelkartan i ett pressmeddelande.

Den nya cykelkartan består av två olika kartor – en tryckt karta med en övergripande bild över cykelvägnätet samt lite tips kring cykling och en digital karta där man både kan se det övergripande cykelvägnät och alla detaljer i korsningar. En digital karta med funktion för avståndsmätning, zoomning och annat har inte funnits tidigare. Med den digitala kartan kommer dessutom alla nya cykelvägar som byggs att synas direkt i kartan. Bara i år satsar kommunen 64 miljoner kronor på nya cykelvägar.

Share