United fortsatt obesegrade på hemmaplan

Eskilstuna United tog sig an Linköpings FC hemma på Tunavallen under söndagseftermiddagen. Matchen slutade efter 90 spelade minuter 1-1, men det var hemmalaget som hade bud på mål i slutskedet av matchen inför de 1637 åskådarna.
—  Vi är missnöjda med att vi inte lyckades vinna, säger Unitedtränaren VIktor Eriksson på presskonferensen efter matchen.

Det var en väldig ”hafsig” matchbild på Tunavallen inför storpublik återigen, det var två lag som verkligen inte fick till det framåt.
Den bästa chansen i första halvleken var av gästerna från Östergötland som hade en boll i ribban, efter en bra parad av Lundberg som gjorde Damallsvensk hemmadebut i United-målet.

I den andra halvleken börjar lagen släppa loss en aning och Uniteds Sofie Persson har en farlig chans i ribban.
25 minuter in i den andra halvleken tar hemmalaget ledningen genom lagkaptenen Vaila Barsley.
Barsley nickar in snyggt 1-0 efter en bra placerad hörna av Sara Thunebro.
Dock så skulle kvitteringen från gästerna komma tio minuter senare efter United jublat.
LFC kvitterade till 1-1 genom #17 Venera Rexi som kan avlossa ett skott som Lundberg inte kunde parera, efter en tilltrasslad situation som kommit fram efter en LFC-hörna.

I slutskedet av matchen har Eskilstuna United möjligheten att ta ledningen och knipa hem tre poäng.
Gaëlle Enganamouit blev frispelad och avlossar ett skott i stolpen som räddade gästerna.
Och blotta två minuter efter så har Uniteds Felicia Karlsson två möjligheter att göra mål, men det vill inte gå vägen.
—   Vi är missnöjda med att vi inte lyckades vinna. Det känns som vi gör en bra slutforcering och har två bra mållägen i slutet av matchen.
En poäng mot Linköping på pappret är väl inte fy skam, men givetvis är vi besvikna att vi inte får med oss tre poäng sett till avslutningen av matchen, säger Unitedtränaren Viktor Eriksson på presskonferensen efter matchen.

Share