Eskilstuna kommun instiftar nytt pris

Eskilstuna kommun och Trygga Eskilstuna instiftar ett nytt trygghetspris för att synliggöra bra saker i Eskilstuna. Trygghetspriset delas ut till en organisation och en enskild person som arbetar aktivt med tryggheten i staden. En insats som bidrar till medborgarnas upplevelse av trygghet och oron att utsättas för brott minskar.

Priset kommer att uppmärksamma personer eller organisationer genom civilkurage som utmärkt sig för brottsförebyggande/trygghetsskapande insatser. En enskild organisation och en enskild person vinner en prissumma på 5000 kronor vardera.

Eva Carlsson är brotts- och drogförebyggande samordnare på kommunledningskontoret:
—  Jag är övertygad om att det finns många verksamheter, men också privatpersoner som bidrar till att öka andra människors trygghet. Det vill vi i Trygga Eskilstuna uppmärksamma. Genom att uppmuntra ­med ett pris, tror jag att det ökar möjligheterna att synliggöra dessa personer. Vi vill att fler känner sig trygga i Eskilstuna, att Eskilstuna ska upplevas som en säker och trygg kommun. Trygga Eskilstuna gör en del, men vi har alla ett ansvar och alla kan göra något för sin egen eller för någon annans trygghetskänsla, säger Eva Carlsson i ett pressmeddelande.

Juryn består av Trygga Eskilstunas styrgrupp och priset delas ut på ett trygghetsseminarium den 18 augusti.

Share