Pektas tvåmålsskytt när City vann

Serieledande Eskilstuna City FK tog sig an Arameisk-Syrianska från Botkyrka under lördagseftermiddagen på Tunavallen. Det var hemmalaget som började övertygande och man skulle även få räkna hem tre sköna poäng efter nittio minuter.

Det var City-anfallaren Serkan Pektas som hade show inför de 312 åskådarna som hade tagit sig till Tunavallen. Pektas fixade City-ledningen redan i den tolfte matchminuten efter att anfallskollegan Emil Fritzell fint skarvat bollen till Pektas som slog till. Hemmalaget såg till att fortsatt förvalta ledningen i den första halvleken och bland annat fick City-målvakten Nicklas Bergh stå för en fin benparad.

Tre minuter minuter in i den andra halvleken utökade City. Serkan Pektas slog till ytterligare en gång. Serkan tog sig förbi sina bevakare och avlossar ett skott som är otagbart för Syrianska-målvakten. Efter det kom inte gästerna närmare än ett skott som tog i utsida stolpe. Annars var det en match hemmalaget hade kontroll på och man kunde räkna hem tre ytterligare poäng i Division 2 Södra Svealand.

Eskilstuna City leder just nu serien en poäng före storfavoriterna Enskede.

Share