Harrys bröt mot Räddningstjänstens regler: ”Det är allvarligt”

Harrys bröt mot Räddningstjänstens regler: ”Det är allvarligt”

I fredags när Eskilstunas tredjeklassare på Gymnasiet tog studenten anordnade Restaurangen Harrys en ”studentfest” och där överskreds det personantal man max får ha i lokalen. 1000 personer är maxantalet restaurangen fått haft, men enligt uppgifter till Eskilstunanytt skall det rört sig om 1800 gäster som varit inne i lokalerna samtidigt.
—  Det är allvarligt, säger David Hultman på Räddningstjänstens skyddsenhet till Eskilstunanytt.se.

Flera studenter hade som bekant tagit sig till nöjespalatset under fredagskvällen och restaurangen uppger själva att det var 1600 på plats under kvällen och det är 600 mer än den tillåtna gränsen. Men dessutom så var det allt annat en en lugn kväll på Restaurangen, där det skedde bland annat en grov knivskärning.
—  Det är allvarligt. Gränsen på 1000 personer finns där av en anledning och det är naturligtvis mycket allvarligt när en sådan gräns överskrids, säger David Hultman och fortsätter:
—  Det vi upplevt och hört från folk som hört av sig är inte normalt.

Räddningstjänsten blev tillkallade till platsen när knivskärningen ägde rum, men man valde då inte tömma lokalerna som man hade rätt till genom ett nyttjandeförbud.
—  Det vi kunde göra under festen var att göra ett nyttjandeförbud på platsen. Då skulle alla personer i lokalen få lämna platsen. Men när vi blev nedkallade dit var bedömningen av befälet att låta det fortgå då det inte var värt att göra något då det pågick en uttömning av lokalen när vi kom dit.

Harrys-ärendet har nu landat på alkoholhandläggarnas bord på Eskilstuna kommun och väntas utredas inom en snar framtid.

Share