Ny bok om Eskilstunas historia

Legraf.se har i samarbete med författarna Mikael Törnkvist och Stefan Möller lanserat en ny bok som heter ”Eskils Tuna vid Näria Å”. Det är en enkel bok om Eskilstunas historia och premiären sker idag, onsdag.
– Alla har vi någon gång känt ett behov att vilja veta mer om den plats där vi befinner oss. Ibland vet man inte vilken bok man ska läsa och många böcker känns ålderstigna och tråkiga. Man önskar att man hade en bok som snabbt och enkelt beskriver historien. En bok som intresserar och guidar läsaren med lästips. Den här boken är en sådan bok, skriver förlaget i ett pressmeddelande.

Historien är lång om Eskilstuna och författarna tar er genom hela historien.
– Från 1000-talet, då Eskil enligt legenden steg i land vid nuvarande Fors kyrka, fram till år 2000 har vi sammanställt en resa genom historien. I den moderna tid lever i använder vi oss av många bilder, till exempel genom TV och datorer. Detta gör att bildspråket är mycket viktigt idag. Boken är därför till stora delar visuell där bilder i form av kartor och illustrationer används som en viktig del i historieberättandet. Läs den här boken och fascineras över hur lite eller hur mycket du redan vet om din hemstad. Vi bor alla i ett fantastiskt ”museum”. I Eskilstuna har det hänt mycket under 1000 år, skriver man fortsättningsvis.

Böckerna kommer att säljas på Bokrondellen, legraf.se och Bokus.com.

Share