Bellmandagen återuppstår

”Bellmandagen” har tidigare varit en gammal tradition i Torshälla och nu återupptas den. Bellmandagen är i minne för Bäellman då enligt sägnen skall denne besökt och skaldat i Torshälla, även till minne åt han så finns det en byst rest av honom i Holmbergsparken. Efter ett initiativ från en hembygdsförening vid namn S:t Olofs gille återupplivas nu en gammal tradition för att uppmärksamma Bellmandagen.

Bellmandagen är i år söndagen den 15 juni och det bjuds på allt möjligt under dagen mellan 12.00 och 16.00. Vad sägs om inte lite musik och underhållning? Annars så finns det ponnyridning, hoppborg, gycklare, tipspromenad med Bellmantema och försäljning av hantverk.
– Torshällas historia är viktig och Bellmandagen är en trevlig tradition att återuppta igen. Vi ser fram emot en trevlig dag, där det kommer finnas underhållning för hela familjen, säger Iha Frykman, ordförande i hembygdsföreningen S:t Olofs gille i ett pressmeddelande.

Några preliminära hålltider för dagen
12.00 Musikunderhållning av Lasse Lindberg som Bellman.
12.20 Torshällabon Tryggve Lundh berättar om Bellman
12.50 Uppvisning i Freerunning med IK Eskilstuna gymnasterna
13.00 ”På källaren Gulltuppen”, teaterframträdande
14.20 Uppvisning i Freerunning med IK Eskilstuna gymnasterna
15.00 Magi och humor med Daniel Samuelsson
15.30 Prisutdeldning tipspromenad
16.00 Avslut

Share