Eskilstuna kommun i unikt möte

Igår, torsdagen den 12 juni träffade Eskilstuna som en av fyra kommuner Nicole Ameline som är ordförande för kommittén om avskaffande av all diskriminering av kvinnor.

CEDAW som kommittén heter, besökte Nordiskt Forum som Eskilstuna kommun var på plats på. Och Eskilstuna kommun var en av kommunerna som fick chansen att träffa Nicole.
– Det var ett viktigt möte och en stor ära att få vara inbjuden som en av få kommuner. Det visar att Eskilstuna ligger i framkant på jämställdhetsområdet i Sverige. Att få chansen att träffa ordföranden i CEDAW-kommittén var en bra möjlighet att få berätta om hur vi i Eskilstuna konkret arbetar med jämställdhet. Vi hade en god dialog med ordföranden och pratade om det viktiga gemensamma arbetet för ökad jämställdhet vi har framför oss, i Eskilstuna, Sverige, Europa och världen säger Joel Hamberg i ett pressmeddelande.

På Nordiskt Forum i Malmö 12-15 juni samlas politiker, forskare, aktivister, näringsliv, myndigheter och allmänheten för att sätta agendan för framtidens jämställdhetspolitik. Eskilstuna kommun deltar även med en monter och i ett seminarium där vi berättar om vårt arbete med jämställdhet.

Share