Brown åtalas för strypgrepp

Den högt uppsatta moderaten Nils Brown åtalas nu för våld mot tjänsteman. Förundersökningen har under en längre tid varit på Söderortspolisens bord, men nu är utredningen överflyttad till åklagare och tingsrätt. Brown som har flera olika politiska uppdrag. Brown sitter som ledamot i kommunstyrelsen, i Eskilstunas kommunfullmäktige och så är han ledamot i regionförbundet Sörmlands styrelse.

28-åringen ska i början av februari åkt taxi Stockholm och enligt åtalet så skall han gett sig på taxichauffören med slag mot ansiktet och även ett strypgrepp mot taxichauförrens hals. Ur åklagarens synvinkel så menar denne att Brown har begått brottet med flit, med uppåt. Men Nils själv nekar fortsatt till brott.

Åtalet förväntas tas upp i Tingsrätten inom en snar framtid.

Share