Grappas tillstånd indraget

Grappas tillstånd indraget

Det har varit mycket skriverier om restaurangen Grappa (Gratia AB) den sista tiden. Men under onsdagseftermiddagen beslutade arbetsmarknad- och familjenämnden att restaurangens serveringstillstånd dras in med omedelbar verkan. Gratia AB har tidigare haft en tvist med skatteverket, då man inte betalat skatten som man ska. Efter utlåtande från Skatteverket och polisen kom detta beslut.
–  En enhällig nämnd har idag beslutat att återkalla serveringsstillståndet för restaurang Grappa, säger Marie Svensson  ordförande för arbetsmarknad- och familjenämnden.

Beslutet att dra in Grappas tillstånd var från en enhällig nämnd, dock var det ett parti som inte deltog i beslutet.
– Det var ett parti som inte deltog i beslutet idag och det var Sverigedemokraterna, annars var beslutet enhälligt.

Restaurang Grappa (Gratia AB) har nu möjlighet att överklaga domen till förvaltningsrätten vilket man med största sannolikhet lär göra.

Därför drar Eskilstuna kommun in Grappas serveringsstillstånd (enligt ett pressmeddelande):
1. Gratia AB har efter en revision som Skatteverket genomförde 2011, skönstaxerats för oredovisad omsättning, mervärdesskatt, arbetsgivaravgifter och skattetillägg samt ränta, med 4 076 899 kronor.

2. Bolaget har i strid med reglerna i bokföringslagen inte bevarat räkenskapsmaterial i form av underlag för kontokortsbetalningar och personalliggare.

3. Bolaget har inte anmält förändring i styrelsen, vilket ska göras i förväg.

4. Polismyndigheten har i yttrande uppgett att bolaget och dess företrädare, för tillfället inte är lämpliga att ha ett serveringstillstånd.

Share