Tre personer fast för bedrägeri

Tre personer fast för bedrägeri

Under tisdagseftermiddagen blev tre personer gripna misstänkta för bedrägeri i Torshälla. Bedragarna har utgett sig vara anställd på ett företag i området, och således beställt hem varor för stora summor. 

– Det hela började med att Dustin ringde angående en beställning på närmare 40 000 kronor för ett gäng platt-tv och annan elektronik, när jag sedan fick ett samtal om att en robotgräsklippare från ett annat företag var på väg till oss. Då kallade jag gruppen för inköp till möte och att hålla ögonen öppna, säger Johnny Ellfok, företagets VD.

Efter mötet beslutade Johnny att tillsammans med företaget som skickat gräsklipparen att en gillra en fälla.

– Det var ganska enkelt att ta reda på vilka bedragarna var eftersom dom använt sina personliga ID-handlingar och telefonnummer, fortsätter Johnny.

Han köpte ett kontantkort och ringde bedragarna och uppgav sig för att vara ett budföretag med ett paket. Männen gick med på att hämta paketet på OKQ8 i Torshälla under tisdagseftermiddagen.

När den ena bedragaren klev in på macken och ville hämta paketet klev Johnny tillsammans med två andra fram och plockade in bedragaren direkt, inne på kontoret berättade mannen att han hade två kumpaner med sig i en väntande bil utanför.

– Männen erkände allt för oss medans vi väntade på polisen, dom berättade också att det finns tre andra företag som drabbats. Förhoppningsvis är det ingen som vågar sig på något sånt här emot oss igen, avslutar Johnny Ellfolk.

Läsarbild: Andreas Fralski
Share