Alkoholhandläggare visste om Grappa-affären i över ett år

Alkoholhandläggare visste om Grappa-affären i över ett år

Som ni tidigare har läst på Eskilstunanytt.se så tog Eskilstuna kommun beslutet om att dra in Restaurang Grappas tillstånd i nämnden som var i junimånad. Företaget överklagade ärendet till förvaltningsrätten och fick då inhibition innan ärendet skall tas upp. Men alkoholhandläggare på Eskilstuna kommun har vetat om ärendet sedan över ett år tillbaka.

Alkoholhandläggaren Anders Viklund på Eskilstuna kommun menar att man fick kännedom om Restaurang Grappa den 20 januari, trots att det gäller 2010/2011 års bokföring och Skattemyndigheten gjorde en revision 2012.
–  De har inte legat efter med skatten överhuvudtaget. Den 20 januari remissar vi. Sen kommer det alltid in anmälningar och sådant. Men vårt sätt att arbeta är ingenting vi går ut att berättar. Rent generellt gällande Skattemyndigheten och Kronofogden samt polisen så får vi löpande info därifrån.

Viklund medger att man får löpande information från Skattemyndigheten, Kronofogden samt Polismyndigheten. Ändock, så menar han att han inte vet om fallet trots att han i en diskussion med en krögare i februari 2013 medgett att han visste om fallet och han skall ha sagt att ”i vissa fall ser jag mellan fingrarna” och dessutom ”bara för att Grappa bryter mot lagen behöver inte andra göra det”. Men när Eskilstunanytt konfronterar Anders med uppgifterna om att han vetat om det i ett år är han fåordig.
–  Ja, det kan jag inte kommentera. Vad jag hört och inte hört. Rykten finns alltid.

Men kollar ni inte upp företagen som serverar alkohol?
–  Vi brukar remissa med jämna mellanrum, säger han och fortsätter:
–  Jag vet inte inte, jag kommer inte ihåg.

Vidare så återstår det nu att se om Restaurang Grappa kommer få rätt i förvaltningsrätten och det skulle innebära ett ytterligare ett tungt bakslag för Eskilstuna kommuns alkoholpolitik.

Share