Ineffektivt United fick ”bara” med sig en poäng

Eskilstuna United blev på söndagseftermiddagen gästade av Skånelaget Kristianstads DFF. Det var ett United som radade upp målchanser, men fick inte till det överhuvudtaget. Matchen blev mållös inför 1287 åskådare på Tunavallen.
– Med det övertaget vi har idag ska vi vinna, säger United-tränaren Viktor Eriksson på presskonferensen efter matchen.

United kommer sedvanligt ut starkt på hemmaplan och visar vilka det är som bestämmer. Hemmalaget har flertalet chanser mot gästernas mål, men Kristianstad har mycket att tacka Hedvig Lindahl som gjorde fina parader, trots att hon varit ute på långa resor för att stötta upp defensivt. I den första halvleken har man dessutom flertalet hörnor, men bollen vill fortsatt inte in och hemmapubliken fick ändock se ett offensivt spelande hemmalag.

Andra halvlek så kommer gästerna ut starkare, men det är United som fortsatt för matchen. Seriesjuan från Eskilstuna har dock problem att få riktiga farligheter på sina 19 avslut under matchen, varav 9 stycken nådde mål. Med minuterna kvar, trots United press så är Kristianstad nära att ta ledningen, men Almesjö parerar och matchen slutar 0-0 på Tunavallen.
– Det är klart att vi är besvikna. 19-3 i avslut och 9-3 på mål. Vi gör en tillräckligt bra match för att vinna, säger United-tränaren Viktor Eriksson och fortsätter:
– Med det övertaget vi har idag ska vi vinna. Jag önskar idag att vi skulle haft skarpare avslut på de 19 avslut vi har idag.

Share