Kommunalanställda medarbetare satsar på hälsa

Eskilstuna kommuns anställda kommer under vecka 36 och 37 att ha ”Hälsoveckor” för alla anställda i kommunen, med två fullmatade veckor med prova på-aktiviteter. Under dessa veckor kommer man att kunna göra aktiviteter flera olika aktiviteter, bland annat genom att simma i Vattenpalatset alternativt gå på gruppträningar på Actic eller Friskis och Svettis.
–  Vi väcker medvetenhet om hälsa och vad varje organisation, varje arbetsplats och varje individ kan göra för att förebygga och minska ohälsa. Vi vill framförallt inspirera våra medarbetare att göra hälsofrämjande aktiviteter tillsammans på arbetsplatsen. Men det finns även många aktiviteter att delta i som enskild individ, säger Annika Tjernström ansvarig för Hälsoåret 2014 i ett pressmeddelande.

För att sporra alla anställda att delta så kommer man anordna tävlingar där man bland annat loggar sina aktiviteter. Då bidrar man i en utlottning av biljetter till evenemang och man kan tävla tillsammans med sin arbetsplats genom att delta i en gruppaktivitet.

Övriga aktiviteter är bland annat bollywooddans, zumba, yoga och bordtennis.

Share