United hämtade upp underläge mot AIK

Eskilstuna United begav sig på lördagen till huvudstaden för att ta sig an AIK på Skytteholms IP. Matchen började dock på sämsta möjliga sätt för gästande Eskilstunagänget, som dock svarade med en reducering och kvittering i slutskedet av matchen.

United fick en riktig mardrömsstart på Skytteholms IP när AIK tog ledningen genom Sarah Storck och United hade svårt att kunna koppla greppet tillbaka, trots att Enganamouit hade under den första halvleken nick i ribban. I den 32:a matchminuten fortsatte hemmalaget med målfabrikationen, 2-0 kom genom Filippa Angeldahl och det var resultatet efter den första halvleken.

Gästerna från Eskilstuna försöker komma tillbaka i matchen under den andra halvleken, men det ville sig inte alls till en början. Dock så skulle man få jubla. I den 80:e matchminuten så reducerar dock United, 1-2 genom Louise Quinn som nickar in Sofie Perssons hörna och en kvittering skulle det dessutom komma! Frida Svensson gör 2-2 efter ett inlägg in i straffområdet. Svensson avlossar ett skott nära AIK-målvakten som går in i mål och det innebar 2-2 i matchen, som dessutom blev slutresultatet inför 355 åskådare i Stockholm.

AIK:s startelva:
Elsert Gynning – Bragnum, Saari, Björn, Molin – Angeldahl, Andersson, Andersson, Tegström – Lundh, Storck.

Eskilstuna Uniteds startelva:
Almesjö – Thunebro, F. Svensson, Quinn, A. Svensson – Mellqvist, Wahlström, Enganamouit, Persson – Karlsson, Arodin.

Byten:
45+1′ Mellqvist (ut) -> Asserstam (in) (United)
66′ Andersson (ut) -> Holmgren (in) (AIK)
77′ Storck (ut) -> Rohr (in) (AIK)
84′ Asserstam (ut) -> Barsley (in) (United)

Share