Eskilstuna fattigaste staden igen

Eskilstuna fattigaste staden igen

Förra året blev Eskilstuna kommun årets fattigaste stad och detta år är man likt det förra året högst upp, det visar en studie som Socialstyrelsen presenterade för ett par dagar sedan.
–  Det känns som att ingen ansvarig politiker vill ta den heta potatisen om jobben i Eskilstuna, säger moderaten Rebaz Sanar till Eskilstunanytt.

Statistiken från Socialstyrelsen kom för några dagar sedan och visar vart i landet man fick mest ekonomiskt bistånd. Om man ser till hela landet så ligger man på 4,3%. Men Eskilstunas 10,8% (!) är definitivt något utöver det vanliga och Södermanlands län är dessutom det fattigaste länet i hela landet.
–  För andra gången har vi utsetts till att vara Sveriges fattigaste kommun. Det här är en direkt följd av den politik som Socialdemokraterna fört i Eskilstuna tillsammans med Vänsterpartiet och Miljöpartiet. Man har sänkt skolpengen, satsat för mycket på betong istället för jobben och skolan. Det känns som att ingen ansvarig politiker vill ta den heta potatisen om jobben i Eskilstuna, säger Rebaz och fortsätter:
–  Alla ansvariga politiker jag försöker ställa mot väggen skyller ifrån på regeringen. Det låter på dem att andra kommuner har en annan regering. Det är ansvarslöst och det kommer inte hjälpa Eskilstuna på fötterna igen. Det sista jag vill belysa är att bakom statistiken gömmer sig alltså många människor. Det är människor som förlorat sin livsglädje för att de under så lång tid har levt på försörjningsstöd istället för att ha ett arbete.

I Eskilstuna är det 10740 personer och totalt 5460 hem får bistånd. Under ett år så stöttar kommunen med över 233 miljoner kronor i bidrag.

Share