MUF vill öka öpettiderna för nattklubbarna

Moderaternas Ungdomsförbund (MUF) vill utöka öppettiderna för nattklubbarna i Eskilstuna kommun. Ungdomsförbundet anser att 02.00 är alldeles förtidigt, och ett steg närmare bör att man åtminstone får ha öppet till 03.00.

Så här skriver partiet i ett pressutskick:
Moderata Ungdomsförbundet anser att det är dags att Eskilstunas nattliv blir mer attraktivt. Idag stänger Eskilstunas uteserveringar och krogar klockan 02.00. Det tycker vi och säkerligen många andra är alldeles för tidigt. Vi vill ge de krögare som vill stänga senare möjligheten att göra det.

Kommer en extra timme spela någon roll?
Definitivt, inte nog med att det skapar fler arbetande timmar och nya jobbmöjligheter, det skapar även ett mer attraktivt Eskilstuna. Som student själv vet jag att studentlivet hade blivit bättre med ett mer attraktivt nattliv, vilket i sin tur hade bidragit till att Eskilstuna ansetts som en mer attraktiv studentstad än vad den gör idag.

Kommer det inte öka brottsligheten?
Vi har kunnat se att andra kommuner gjort precis likadant och öppnat upp för längre öppettider. Kalmar är ett gott exempel, trots deras förlängning av öppettider så minskade brottsligheten i anknytning till krogar.

Varför då bara till tre och inte längre?
Vi vill vara pragmatiska, vi vill ta ett steg i taget så vi kan undersöka effekterna och lära oss utav dem.

Share