Berntzon: ”Det är en dröm som går i uppfyllelse”

Berntzon: ”Det är en dröm som går i uppfyllelse”

Imorgon (tisdag) går Sverige in i lag-VM på hemmaplan i Västervik. Till motståndet står nationer som Danmark, Lettland och Tjeckien. Motståndet är dock inget som Smedernas succéman Oliver Berntzon räds, men han ser fram emot morgondagens tävling.
– Helt ärligt bryr jag mig inte om vilka jag möter. Det ska dessutom bli riktigt roligt att få chansen och representera Sverige. Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger Berntzon till Eskilstunanytt.se.

I Elitserien snittar ”Vispen” som han kallas 1.457 poäng per heat och för moderklubben Lejonen i Allsvenskan snittar han 1.964 poäng per heat.
– Säsongen har ju definitivt gått bättre än förväntat, jag har haft visserligen tufft de tre senaste matcherna men jag vet att jag kan hitta tillbaka, säger han och fortsätter:

– Starterna har alltid varit ett problem och det blir bättre med tiden, dessutom är jag bättre tränad. Det gör mycket mer än vad man tror.

Imorgon går drömmen i uppfyllelse för den 20-årige smålänningen. Han står på nämligen på startlinjen på STENA Arena i Västervik och får möta bland annat stjärnor som Peter Kildemand, men det är inget som räds för ”Vispens” del.
– Helt ärligt bryr jag mig inte om vilka jag möter. Det ska dessutom bli riktigt roligt att få chansen och representera Sverige. Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger han avslutningsvis.

Share