Przedpelski visade vägen för Smederna

Przedpelski visade vägen för Smederna

3759 åskådare hade tagit sig till Smedstadion på tisdagskvällen när Smederna blev gästade av serieledande Rospiggarna med Andreas Jonsson i spetsen. Matchen var jämn, men det var hemmalaget Smederna som drog det största strået genom den fenomenale unge polacken Pawel Przedpelski.

Smederna tog taktpinnen från start på Smedstadion som var ett ”rött hav” när gästande Roslagenlaget var på plats. Smederna fick därmed lite att jobba med men i heat sju ”kvitterade” gästerna till 21-21 och då gick hemmalaget ut i heat åtta genom Berntzon/Zengota som fixade en oerhört viktig 5-1:a.

Rospiggarna försökte att toppa sig tillbaka i matchen och endast med ett heat kvar stod det 43-41. Men då gick matchens gigant Pawel Przedpelski ut tillsammans med sin landsman Grzegorz Zengota och fixade en 5-1:a. En oerhört viktig 5-1:a för Smederna som nu har fortsatt chans på en slutspelsplats.

Poängen i Smedlaget:
Pawel Przedpelski 13 poäng, Mikkel Michelsen 11+1 poäng, Grzegorz Zengota 11+1 poäng, Magnus Zetterström 7+2 poäng, Oliver Berntzon 4+2 poäng, Peter Karlsson 2 poäng, Davey Watt 0 poäng.

Share