Sparbanken går in med 10 miljoner i nya badhuset

För att stärka Eskilstunas attraktivitet och för att utveckla Eskilstunas nya badhus har nu Sparbanken Rekarne samt Sparbanksstiftelsen beslutat att bidra med två miljoner kronor årligen i fem år. Kommunstyrelsen föreslås nu i nästa vecka att fatta beslut om samverkansöverenskommelsen som kommer innebära 10 miljoner kronor.
– Det som kännetecknar sparbanksidén är samhällsansvaret för bygden, vi vill helt enkelt göra skillnad, säger Mats Bengtsson, VD för Sparbanken Rekarne i ett pressmedelande och fortsätter:

– Vi har främst satsat på elitidrott medan Sparbanksstiftelsen Rekarne även engagerar sig inom forskning, utbildning, näringsliv, breddidrott och kultur. Badverksamheten är viktig för Eskilstuna och vi vill stimulera ökad vattenvana, lek, simkunnighet och simning som motionsform.

Kommunstyrelsens Jimmy Jansson om överenskommelsen:
– Överenskommelsen betyder mycket för Eskilstunas barn och unga. Det innebär ett mervärde för kommunens utbud av fritidsaktiviteter men bidrar även till höjd utbildningsnivå i Eskilstuna då simkunnighet är avgörande för att få betyg i idrott, säger Jimmy Jansson (S), kommunstyrelsens ordförande.

– Jag törs inte säga att överenskommelsen är unik, men det är mycket ovanligt i Sverige att det lokala näringslivet går in och stödjer badverksamhet på det sättet som Sparbanken Rekarne och Sparbanksstiftelsen nu gör.

Share