Kommunledningen hade kännedom om svarta löner

Tidigare under året, närmare bestämt i juni blev restaurang Grappas tillstånd indraget av Eskilstuna kommun. Restaurangen fick veckan efter inhibition av förvaltningsrätten och inte mycket mer har hänt sedan dess. Och som ni tidigare läst så hade alkoholhandläggare på kommunen kännedom om fallet sedan tidigare (se länk).

Nu kan Eskilstunanytt avslöja att kommunledningen hade kännedom om Grappa betala ut svarta löner i januari 2013. 15 månader senare togs ett beslut av kommunen att dra in tillståndet på samma grunder.

Det är i ett samtal där Magnus Johansson (MP) och Jimmy Jansson (S) deltar som Eskilstunanytt fått tagit del av så nämner en person att något är fel med en krogs årsredovisning och denne förstår inte hur man kan driva en restaurang med så lite personal utan att nämna Grappa vid namn.

Till svar på personens påstående, så säger Magnus Johansson (MP) följande:
”Jag tror att Grappa har ökat pesonalen nu” och skrattar.
Sedan fortsätter Johansson med: ”Jag sa det till Sirous (Restaurang Grappas ägare) rakt upp och ner, du skall veta att nu är det andra tider.”

Det återstår nu vidare att se om det är Grappa eller om det är Eskilstuna kommun som får rätt hos förvaltningsrätten gällande restaurangens alkoholtillstånd.

Share