Bäckström sparkas som VD

Parken Zoo fortsätter att göra stora förluster och detta år beräknas förlusten att uppnå ungefär 10 miljoner kronor. Det gör att man väljer att sparka Vd:n Irja Bäckström.
– De senaste 1,5 år har det varit mycket operativt arbete i den dagliga verksamheten, och där tycker vi att Irja Bäckström varit duktig. Hon ville stanna kvar, men vi bedömer att vi nu behöver ett strategiskt ledarskap. Det handlar om hur vi ska hantera den hårda konkurrensen från andra djurparker, exempelvis Kolmården, säger Alice Öberg som är vice ordförande i Parken Zoos aktiebolag till Eskilstuna-Kuriren och fortsätter:

– Ett företag går igenom olika faser. Vi behöver en ny vd som tar oss vidare, till nästa nivå.

Notabelt är att Bäckström har rätt till sin lön på 70 000 kronor i månaden i ett år som avgångsvederlag.

Share