Nyforstornet kan och ska räddas

Nyforstornet kan och ska räddas

nyforstornet Alla som irriterat sig på att det så kallade Nyforstornet ligger oskyddat från väder och vind på kommunens upplagsplats kan nu andas ut. Enligt Mattias Thuen, som är avdelningschef på kommunens stadsbyggnadsförvaltning har man nu täckt över tornet med presenningar för att skydda det inför vintern. I vår ska man sedan se över och reparera tornet innan det är tänkt att det åter ska monteras i stadsdelen Nyfors där det hör hemma. Avsikten är enligt kommunen att det ska få fungera som skydd för någon lekplats i Nyfors.

Diskussionerna kring kommunens vanskötsel av tornet har stundtals varit högljudda i sociala medier, inte minst i facebookgruppen ”Du vet att du är från Eskilstuna”, där diskussionerna om tornet pågått i åtminstone ett år. Tornet togs ner från ett hus i Nyfors som revs för ett antal decennier sedan. Därefter sparades det och stod i stadsdelen tills för bara några år sedan innan det flyttades.

Share