Ännu en åldring med rullator har trillat ner i dammarna på torget

För bara en liten stund sedan, hände det igen, för tredje gången har en rullatorförsedd äldre person ramlat ner i dammarna på Fristadstorget. Den här gången var det en man och han slog sig ordentligt i huvudet enligt vittnen på plats.
Mannen har tagits om hand av sjukvårdspersonal.

Eskilstunanytt ringde på torsdagseftermiddagen till Eskilstuna Kommun och frågade vilka regler som gäller när man anlägger dammar. Enligt kommunen måste man uppfylla barnsäkerhetsbestämmelserna och det innebär att om dammen är djupare än 5cm så måste det finnas ett fallskydd som i princip förhindrar att någon trillar ner i dammen. Detta genom exempelvis ett staket eller en hög kant.

Enligt kommunen är dammarna på Fristadstorget inte djupare än 5cm och då finns inget sådant krav. Det enda som krävs är att det går att kravla sig upp ur dammen om man har trillar ner i den.

Share