Han blir ny ordförande för Parken Zoo AB

Efter att samarbetet mellan de rödgröna partierna i Eskilstuna Kommun har avbrutits för att socialdemokraterna istället ska bilda en majoritet tillsammans med Moderaterna och Centerpartiet har det stått klart att den nuvarande ordförande i styrelsen för Parken Zoo AB, vänsterpartisten Tommy Hamberg, kommer att bytas ut.
På måndagskvällen stod det klart att det blir Mikael Edlund (S), 52 år, som i fortsättningen svingar klubban i det förlusttyngda kommunala bolaget. Edlund är också ordförande i Vård- och omsorgsnämnden.

Socialdemokraterna behåller samtliga maktpositioner utom tre: Jari Puustinen (M) blir ordförande i Barn- & utbildningsnämnden. Göran Gredfors (M) blir ordförande i socialnämnden. Annelie Klavins Nyström (M), blir ordförande i Trygga Eskilstuna. Centerpartiet, som är det tredje och minsta samarbetspartiet i den nya majoriteten blir helt utan ordförandeposter.

Detta har kritiserats av de två allianspartierna som hamnade utanför majoritetssamarbetet, man menar att Centerpartiet och Moderaterna har sålt sig för billigt till Socialdemokraterna. Både Moderaterna och Centerpartiet har försvarat sig med att det främst är innehållet i politiken man är intresserade av att påverka, man har inget intresse av enskilda maktpositioner eller välbetalda kommunalrådsposter för partiföreträdare.

Share