Misstänkt mordbrand på Mälarsjukhuset

En kvinna som vårdas på psykriatriska kliniken vid Mälarsjukhuset för en tidigare mordbrand tände på natten till tisdagen eld på sin madrass och sängkläder inne på avdelningen. Polis och räddningstjänst larmades vid 5-tiden men när de kom fram hade personalen på avdelningen redan lyckats släcka branden. 

Avdelningen behövde aldrig utrymmas men det fanns spridningsrisk och på en sådan här avdelning kan det bli riktigt farligt eftersom patienter hålls inlåsta. År 2003 omkom exempelvis två unga kvinnliga patienter vid en brand på den psykriatiska kliniken i Växjö. Den gången kritiserades sjukhusledningen för att personalen var orutinerad och saknade kunskaper för att få bukt med branden på rätt sätt. I Eskilstuna verkar alltså personalen ha gjort ett rådigt ingripande.

Share