Värdetransportrån vid Ica Maxi i Skiftinge

Strax före kl 15 på måndagseftermiddagen skedde ett värdetransportrån vid Ica Maxi-butiken i Skiftinge.

Det ska ha varit en väktare som kom ut från Ica Maxi med värdeväskorna på en liten vagn eller kärra. En moped med två personer ska ha kommit fram och en av personerna på mopeden ska ha tilltvingat sig en av väskorna och sedan ska mopeden kört iväg. Enligt polisen förekommer uppgifter om att ett skjutvapen ska ha använts vid rånet. Polisen har ett stort sökområde och söker med hundar ända ut mot Slagsta och Torshälla. Efter någon timme fick polisen förstärkning i form av en helikopter i eftersökningarna

Det är tredje gången på kort tid som det sker värdetransportrån i Eskilstuna. Vid samtliga tillfällen har gärningsmännen färdats på en moped. Vid ett av tillfällena fick inte rånarna med sig någon av värdeväskorna.

Share