Fyra villainbrott under måndagen – troligen en liga

Inte mindre än fyra villor fick under måndagen eller måndagskvällen påhälsning av inbrottstjuvar. Det rör sig om villor i Röksta, Hammarby, Sundbyholm och Ramshammar, samtliga norr om Eskilstuna. Larmen inkom till polisen på kvällen efter kl 18 men man vet inte när inbrotten kan ha skett, då villaägarna i några fall varit borta hela dagen.

Eskilstunanytt var på måndagskvällen i kontakt med västeråspolisen som berättade att man just nu haft en våg av bostadsinbrott i Västerås och att det varit ännu värre i Uppsalatrakten. Uppsalapolisen har uppgett att man haft inte mindre än 19 bostadsinbrott under den gångna helgen. Totalt under förra veckan var antalet bostadsinbrott uppemot 30st. Man kan inte utesluta ett samband, att det rör sig om en liga som reser från stad till stad.

När det gäller inbrotten i Eskilstuna vet man ännu inte om det finns något samband. En teknisk undersökning kommer att göras under tisdagen.

Share