Rattfyllerist av vägen efter biljakt

Straxt före kl två inatt ville polisen kontrollera en bil i Skiftinge. Föraren ville dock inte låta sig kontrolleras utan försökte köra ifrån polisen. 

Det hela utvecklades till en biljakt i bostadsområdet som gick via gång- och cykelbanor. Stundtals tappade polisen kontakt med fordonet men det hela slutade med att den bilen man följde efter kom till en återvändsgata och inte fick hejd på fordonet. Bilen både voltade och brakade ut i skogen. Polisbilen hade även den svårt att stanna och körde in i ett buskage. Polisbilens airbags löste ut.Den ena polisen klagade över nacksmärtor och fördes till sjukhus liksom mannen i den voltade bilen. Han visade sig vara i 25-årsåldern och misstänks nu för en rad brott, bland annat innehav av narkotika, grov olovlig körning och drograttfylleri.

Share