Misstänkt grovt brott i centrum

Polisen påbörjade vid 10-tiden på lördagsförmiddagen en avspärrning av ett område vid hamnparken, nära eskilstunaån. Man var mycket förtegen men uppgav att man misstänkte att ett grovt brott hade begåtts där under natten eller morgonen. Inga uppgifter fanns då om vad som eventuellt hade inträffat men nu offentliggör polisen att det var misstankar om att en våldtäkt eventuellt ägt rum, som gjorde att man spärrade av området.

Tidigare under natten cirkulerade uppgifter på facebook att en medvetslös kvinna skulle ha hittats av privatpersoner. Kvinnan ska ha saknat handväska och ID-handlingar och ska enligt dessa uppgifter ha förts med ambulans, eller med personbil till Mälarsjukhuset. Det står nu klart att avspärrningarna av Hamnparken har ett samband med den kraftigt påverkade kvinna som hittades på Nybrogatan. Kvinnan var medvetslös och inte kontaktbar. När hon undersöktes på sjukhuset upptäcktes omständigheter som tydde på att hon kan ha utsatts för en våldtäkt, därför meddelades polisen, som satte igång en brottsplatsundersökning.

Share