Stöldliga besökte Babyproffsen

Barnvagnsaffären Babyproffsen, intill Mått Johanssons väg i Valhalla, Eskilstuna har polisanmält att man under tisdagen bestulits på en barnvagn värd drygt 7000kr. Stölden begicks vid 16:30-tiden på tisdagseftermiddagen. Av en man och en kvinna med ett barn i 5-årsåldern.

Babyproffsen entre 160811 rättvänd

 

Tillvägagångssättet var klassiskt, genom att föräldrarna delade upp sig och bad om hjälp av personalen, samt låtsas intresserad av att köpa en barnvagn, De lyckades därvid distrahera personalen så att man i ett obevakat ögonblick kunde smita ut ur butiken med en barnvagn av märket Bugaboo Bee värd strax över 7000kr.

Mamman såg till att barnet aktivt hjälpte till att få barnvagnen ut ur butiken.  Butiken har både kameraövervakning och varularm.

På filmen syns hur mamman har med sig egen utrustning och plockar bort larmbrickorna på barnvagnen.

Enligt uppgifter från butikspersonalen verkar det som att även Eskilstuna nu har drabbats av den stöldliga som härjat i flera barnvagnsaffärer i Stockholmsområdet.

Det har försvunnit flera barnvagnar ur butiker på liknande sätt och signalementet på gärningspersonerna verkar stämma överens vid flera av dessa stölder.

Share