Större polisinsats i Fröslunda

Uppgifterna var länge knapphändiga, men på tisdagskvällen startade en större polisinsats i anslutning till bostadsområdet Fröslunda. Det hade varit oroligt både där och i Lagersberg enligt boende i området. Allt startade vid 21-tiden med att det blev bråk när polisen skulle omhänderta en person för någon form av brott. Dennes vänner verkade mobilisera flera personer med hjälp av sina mobiltelefoner och en gruppering med ett 20-tal personer gav sig på polisen. Vid 22-tiden fanns flera polispatruller på plats i utkanten av Fröslunda och flera poliser var klädda i det som brukar kallas kravallutrustning, dvs de var utrustade med både hjälmar och sköldar.

Polis på plats var länge mycket förtegen och körde bort nyfikna som uppehöll sig i polisens närhet med motiveringen att det kan vara farligt att befinna sig på platsen. Vid midnatt verkade polisen ännu räkna med att bli kvar i området större delen av natten i syfte att upprätthålla lugn och ordning.

Share