Maskerade personer vid SD-möte på Rekarneskolan

Ikväll har Sverigedemokraterna arrangerat ett möte i Rekarneskolans lokaler i Eskilstuna, där bland annat partiledaren Jimmie Åkesson medverkar. Polisen hade förberett det hela genom avspärrningar för att undvika att andra personer, som inte sympatiserar med Sd skulle kunna komma i kontakt med Sverigedemokraterna, vilket skulle kunna leda till bråk. För en liten stund sedan blev situationen så pass besvärlig, på grund av att ett stort antal personer, vissa av dem maskerade, har samlats utanför Rekarneskolan och vill komma in. De har trotsat de avspärrningar som gjorts och Eskilstunapolisen har begärt förstärkning från såväl Västerås, Norrköping och Linköping.

Fån början var det hela utlyst som ett öppet möte för allmänheten där man kunde komma och lyssna samt träffa Jimmie Åkesson, men av någon anledning stängdes dörrarna och flera personer nekades att komma in. Enligt personer på plats har det rört sig om över 100 personer som samlats utanför och har agerat aggressivt och ropat slagord, spottat och spelat hög musik. Vissa har även använt pyroteknik, avfyrat någon form av pyroteknik. Polisen sade sig under kvällen ha avvisat cirka 50 personer från platsen. Texten uppdateras. 

Share