Stor pingishelg i Stiga Sports Arena

Både idag lördag och imorgon söndag är det många bollar i luften på Stiga Sports Arena när Eskilstuna Bordtennisklubb arrangerar USM i bordtennis. Det är ungdomar i åldrarna 13-15 år som gör upp om vem som är svensk mästare i bordtennis 2018. Förutom att se på bordtennis finns en rad andra aktiviteter i och i anslutning till tävlingen. Fri entré! 

Från Eskilstuna Bordtennisklubb finns flera spelare med namn som Elsa Zetterling, Teo Abrahamsson och inte minst David Björkryd som fått dispens för att tävla i klassen P13 trots att han är född 2006 och således inte fyller 13 förrän nästa år.

Från ca kl 11 på lördagen är gruppspelet klart och därefter fullspäckat med kvartsfinaler, semifinaler och finaler ända till runt kl 19 då det är prisutdelning i de klasser som är avgjorda. På söndagen fortsätter tävlingen och även där är det finaler mot slutet av dagen och prisutdelningen beräknas ske runt kl 17.

Tidsschemat finner du på EBTK:s hemsida: http://idrottonline.se/EskilstunaBTK-Bordtennis/globalassets/eskilstuna-btk—bordtennis/usm2018/tidsprogram-usm-2018.pdf

Share